duminică, 11 decembrie 2011

Ţărână din ţărână, o creaţie cauciucată

O strângere de mână fermă care denotă încredere în sine. Mâini puternice, de sculptor, mâini care au creat Ţărână din ţărână. Mâinile lui îmi vorbeau despre talentul său şi încrederea pe care trebuia s-o emane. 
Aşa l-am cunoscut pe Florin Sidău, cu o strângere de mână. 

Florin este sculptorul selectat de organizatorii Art From Scrap în anul acesta, pentru a transforma cauciucul şi materialele derivate din el, în artă pură. Ceea ce a expus el joi seara, la Institutul Francez, Ţărână din Ţărână, a umplut întreaga sală. După discursurile organizatorilor, Florin a fost rugat să spună şi el câte un lucru despre eveniment, el, în schimb, a mulţumit timid tuturor pentru participare. Vocea şi atitudinea nu se aflau în concordanţă cu forţa mâinilor sale. O persoană modestă, deschisă şi receptivă, o persoană care a realizat în două săptămâni o lucrare ce reprezintă persoana care se metamorfozează în plastic. 

Art from Scrap propune ca tinerii artişti să realizeze din resturile din producţia unei fabrici a Timişoarei, opere de artă contemporană. Anul trecut au fost selectaţi 3 artişti: Cosmin Florin Moldovan, Benjamin Varga şi Dan Vişovan, în anul acesta doar un singur om a fost selectat. Florin ne spunea că a fost fericit când i s-a propus acest lucru şi a privit lucrarea ca pe o provocare, el nemailucrând cu astfel de materiale. O provocare pe care a isprăvit-o în două săptămâni şi jumătate, pe când o lucrare obişnuită îi ocupă 2 - 3 luni. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu